Dagbok 2011

Juli-december

Startsida Dagbok jan-juni 2011 Dagbok okt-dec 2010 Dagbok juni -december 2009 Nyheter Saga Lisen Valpar Dagbok 2008 Dagbok jan - maj 2009 Rasstandard Länkar

18 november

Trodde aldrig att jag skulle älska november, årets värsta månad men i år har det varit en helt underbar månad med sol alla de ljusa timmarna

 

10 november

Idag har Evita och Messi busat

Äntligen vill han leka med mig!

Bus, bus, bus...

Undrar vad dom sjunger?

8 november

Messi i solnedgången

Messi i trädgården

Messi är en riktig utehund, ligger gärna ute i trädgården och sover, men så här års kan det bara bli korta stunder av det.

Messi och Lisen

5 november

Första dagen på stranden för lilla Evita

Lisen leker med Evita, underbart att vara ute och springa igen, efter 2 dagars vila

Evita tycker om att springa och leka på stranden, en ny värld har öppnat sig...

skönt med en egen korg när det är dags för eftermiddagsvila

(Lisen vann korgen på rallylydnadstävlingen)

3 november

När Messi kom till oss var det mycket bus och stoj när Saga (och Lisen) hälsade välkommen!

Verkar som han glömt det nu...

Väldigt lugnt

2 november

Välkommen till ditt nya hem Evita!

Mats har rest till Barcelona för att hämta hem vår nya coton valp, Flamencoton Dancing Queen (Evita).
Evita är samägd med Rie Satsuki, Evitas uppfödare. Tack Rie för ditt förtroende, vi lovar att göra allt
för att ta hand om denna underbara lilla valp på bästa sätt.

Det är en lång resa för en liten valp, först flyg från Barcelona till Stockholm

i en liten väska

Sedan tåg till Sundsvall

2 oktober

Lisen debuterar i Rallylydnad. Vilket verkar passa henne betydligt bättre än lydnad för tillfället, så dåligt som vi presterade i torsdagens tävlingar har vi aldrig gjort förut. Vi får försöka träna lite i vinter och se om vi kan erövra det eftertraktade sista 3:e första priset till våren.

1 oktober

Vi är i Härnösand och firar Hampus födelsedag!

Saga bjuder på lång skogspromenad och god middag! Jättefin och omväxlande skog, med mycket bär och svamp i närheten av Maddes, Hampus och Sagas lägenhet.

Messi och Lisen myser i soffan med Hampus.


Vi blir bjudna på en supergod middag med prinstårta till kaffet!

26 september

Lisen har blivit riktigt van vid babysar, med 2 nya i släkten är det bara att vänja sig:)

Här får Lisen träffa baby igen! Lilla Julia föddes den 13 september Mamma är Jannike och Pappa är John, och jag blir Farmor och Mats Farfar! Då måste väl Lisen bli Faster:)

Här hälsar Lisen på Elvira för första gången, Elvira är Rikard och Hannas lilla flicka som föddes den 8 september. Mats är stolt Farfar!

Lisen, Elvira och hennes Farfar och Pappa.

13 september

Idag har jag blivit FARMOR och Mats har blivit FARFAR till en liten flicka som Jannike och John fick 0.10 i natt. Hon är 48 cm och väger 2 936 g, mycket mörkt hår, och är bara hur söt som helst!

11 september

På viltspårskurs med Messi

Nu var det det dags att lägga blodspår, på vår aktiveringskurs på Hundens Hus. Det regnade lite, men det stoppade oss inte från att ge oss ut i skogen. Vi var med den andra kursen idag, för nästa helg ska vi på utställning, så idag var vi med Lena och Lady, tänka sig, 2 cotoner ute i skogen och tränade viltspår! Och duktiga var dom båda två!

På med Sagas gamla spålina, vi ska ut på viltspår för första gången för Messi!

Duktig vovve klarar spåret galant! Messi spårar mycket noggrannt!

Här har vi hittat spårslutet, en rådjursklöv.

Messi med sin fina jakttrofé! Vi gick även ett andra spår, där kändes Messi redan säkrare på sin sak, och ökade farten en aning, men inget dragande i linan, utan han jobbade på omsorgsfullt med nosen. Jag hade lagt det andra spåret med en 90 graders vinkel, och Messi ringade som en van gammal spårhund och gick rakt på spåret igen tills vi hittade spårslutet.

Korvgrillning hör till en spårdag i skogen!

9 september

Messi och jag har börjat på en aktiveringskurs på Hundens Hus. De 2 första gångerna var vi inomhus och har börjat baklänges med apportering, dvs själva avlämnandet av apporten. Vi har även lärt hundarna lite nya trix och konster och lekt en massa inomhuslekar. Bra att få lite nya tips, kul att ta fram när det är 20 grader kallt ute. I tisdags var vi ute och provade på spår. Vi la bara ett 20 meters spår för att prova på, men det var otroligt roligt att se Messis sätt att jobba på. Han bukar hålla en väldigt hög fart på promenaderna, både lös och i koppel, och helt plötsligt satte han näsan i backen och jobbade sig fram långsamt och metodiskt. Precis så som Saga spårade när jag tränade med henne. Sedan var det dags för aktivering under promenaden, vi visade vårat trix stenen, ett jättebra trix att ta till i skogen om man snabbt vill samla ihop en flock med lösa hundar. Man säger bara "stenen" och så sitter alla på närmsta sten och väntar på godis. Vi provade även på personsök och sök av leksak, blev dock i lättaste laget för Messi, som tränar detta flera gånger i veckan. Men det är bra när det är lätt i bland också, och nu sökte han ju med ganska stor störning, en hel rad med nya kompisar som tittade på.

På söndag ska vi prova på viltspår, ska bli spännande och se om Messi spårar lika noggrant då med. Saga var oerhört duktig på viltspår, synd bara att hon är så skotträdd. Messi är inte skotträdd, så vem vet? Det kanske blir ett nytt anlagsprov i vår cottefamilj framöver.

Augusti 2011

I samband med utställningen i Svenstavik, hyrde vi en stuga i Storhogna där hela familjen fick plats. Mamma, Pappa, Essy, Wilma, John, Jannike, Madeleine, Hampus och Saga bodde i en jättehärlig fjällstuga. Jag, Mats, Lisen och Messi sov i husbilen utanför.Som sig bör hade stugan ett stort sällskaps- och matrum där vi hade kräftskiva på fredag kväll och god middag på lördag kväll,  och spelade sällskapsspel inpå småtimmarna. Jättemysigt! På dagarna vandrade vi i fjällen.

Fri som vinden!

Pappa och Essy

Storhogna fjäll

 

Det går alldeles utmärkt att gå i fjällen, plocka blåbär och prata i mobilen!

Juli 2011

Vi har tillbringat semestern i vår nya husbil, och hittat en massa härliga campingplatser i Sverige. Vi har rest i runt mellan de utställningar vi deltagit på, och Sverige är underbart, det finns så många platser att upptäcka.

Vi hittade en helt under skogscamping i Riddarhyttan.
Stora skogar där vi kunde släppa hundarna lösa, inte en cotte mer än vi i skogen.

En enda pinne i skogen, den blir det förstås dragkamp om!

Messi lärde sig snabbt att plocka blåbär.

Massor av blåbär i skogen, på bilden ser ni 2 duktiga blåbärsplockare.

Messi badar i sjön vid campingen.

Messi badar hela tiden när han är lös och får bestämma själv.

Det går utmärkt att ta med sig jobb och slå upp kontoret utanför husbilen.

Lisen och Messi fönas på trimbordet utanför husbilen. Vi campade på Pinnarps Camping i närheten av Malexander.

Vi kan bara inte låta bli att stanna i Vadstena när vi passerar, det är en helt fantastisk liten stad. I år hade de en helt ny ställplats för husbilar alldeles intill vallgraven.

Juli, före semestern 2011

Saga, Messi och Lisen
Vi tränar platsliggning på promenaden.

Här ser man klart och tydligt att Messi har flyttar fram sina positioner!