Dagbok 2011

Startsida Dagbok okt-dec 2010 Dagbok jan - maj 2009 Dagbok juni -december 2009 Nyheter Saga Lisen Valpar Dagbok 2008 Rasstandard Länkar

2011-05-12

Våra nya strövmarker i stan, det finns en liten oas alldeles nära vårt nya kontor, där vi tar en liten bensträckare på lunchen.

Lisen vid Büsowska tjärn i Sundsvall

2011-04-26

Påsken har firats bland flyttkartonger, förutom på Påskafton då vi var bjudna till John och Jannike på påskmiddag. Saga bor där när Madde är i Stockholm, och hon var väl så där lagom glad över besök från Lisen och Messi. Men Saga trivs jättebra i deras nya lägenhet.

Tur att vi haft ett underbart väder så vi har kunnat gå långa promenader innan vi tagit tag i flyttbestyren. Det har varit väldigt nyttigt för Messi att vi inte bara springer rakt fram längs ett smalt spår i skogen. Bara efter ett par veckor, då vi gömt oss både här och där (Lisen är med och gömmer sig), så  har han blivit väldigt följsam. Han går högst 10 m framför oss innan han vänder på huvudet och kollar var vi är. Han kommer alltid på inkallning och stannar när vi ber om det, så den värsta slyngelperioden är nog över nu.

 Det tar längre tid än man tror, inte gjort i en handvändning att flytta både kontor och hem på samma gång. Men idag sitter Lisen, Messi och jag på vårt nya kontor, mitt i stan, det är nästan klart här. Härligt att kunna ha med hundarna på jobbet!

2011-04-19

I lördags flyttade sonen i hop med sin tjej Jannike till en lägenhet i Granlo. Huset börjar tömmas, både på möbler och saker. Jag har börjat flytta mitt kontor till Varvsgränd, och till påsk ska resten av kontoret flyttas. Madeleine flyttade redan i höstas till egen lägenhet i Härnösand, men hon är inte ensam längre, för Hampus har flyttat in, och Saga har mer eller mindre flyttat till Madde hon med. Fast påsken ska hon fira hos John och Jannike. Omtyckt tjej som åker runt och hälsar på den spridda familjen. Hon kan vara glad att hon slipper kaoset som har uppstått i huset, men ur kaos kommer ordning, så snart så...

Idag är våren här på riktigt, visserligen blåste det ishavsvindar i dag, men våra stigar på Norra har torkat upp. Så idag var första dagen, sen snösmältningen började, som jag slapp tvätta hundarna, de var torra när vi kom hem! Ja inte helt rena, men inte värre än att det kan sparas med tvätten ett par dagar.

2011-04-14

ÄNTLIGEN är all snö borta från tomten! Nu väntar jag bara på att det ska bli torrt i skogen,  så jag slipper duscha hundarna efter varje promenad. De blir otroligt skitiga när de springer på ömsom snö, ömsom barmark, för att inte prata om allt som fastnar i pälsen.

Så här glada blir hundarna när snön är borta och man kan springa och leka på tomten igen!

Gräsmattan har precis blivit fri från snö!

2011-04-10

Igår var det dags för Västernorrlans Kennelklubbs årliga valputställning. Fantastiskt nog har både jag och Lena varsin valp, som får mötas i ringen. Igår var det Messi som blev BIR och Lady BIM. Messi skötte sig jättefint i ringen, med tanke på att det är bara andra gången han är på utställning.

Hampus, John och Saga var också och tittade på utställningen i Färsta Ridhus.

Saga

 Det har varit en besvärlig vinter, för det har inte gått att träna utomhus. Men vi har varit och tränat inomhus hos Tina alla måndagar i mars, och det har varit jätterolig omväxling till snöpromenaderna. Sista gången vi tränade där var både Saga, Lisen och Messi. Det gick jättebra, och Saga älskade verkligen att träna igen, det var ju så längesen jag tränade något med henne. Messi går en unghundskurs tillsammans med Lady på Hundens Hus, så där har det ju också blivit träning.

Annars känns det inte som vi hunnit mycket denna vinter. Att sälja huset och försöka hitta ett nytt som vi ska trivas i har tagit oerhört med tid i vinter. Men nu har vi äntligen hittat ett litet smultronställe vi havet. Den 29 april är det vårat!

Vi ska flytta från vårt stora vackra 4-våningshus till ett litet enplanshus vid havet. Nu när Madeleine och John har flyttat ut är huset alldeles för stort för Mats och mig och våra små cottar.

2011-02-27

Messis första utställning i Timrå Ridhus, Matfors BK årliga inofficiella utställning. Messi skötte sig jättebra, både på bordet och i ringen. Han är ju ganska vild, men vi promenerade runt mycket, både ute och inne, och innan kl 9, 30 hade han lugnat ner sig såpass att han kunde gå någorlunda fint i ringen. Messi är ett energiknippe utan dess like, det finns hur mycket ork som helst i de små benen.

Messi skötte sig jättefint på bordet när Carina Fäldth kände igenom honom.

Med lydnadstävlingen gick det desto sämre. Jag får vara glad att Lisen låg stilla på platsliggningen, då en liten hund klev upp och gick till sin Matte. Samma sak hände på den senaste tävlingen i Njurunda i november, då var det en hund som klev upp, och då tyckte Lisen att hon kunde komma och möta mig när jag gick tillbaka till henne.

 När det så var dags för lydnadsmomenten, var det som att Lisen hade grävt ner sig i ridhusbotten. Det satt som i klister liksom. Läggandet under gång, har vi haft svårt att få till på tävling, fast det alltid funkar på träning. Lisen gillar inte riktigt att lägga sig när tävlingspersonalen stirrar på henne. Men idag la hon sig!!! Det var bara det att hon inte klev upp igen! Sitt som jag trodde vi lärde in på valpkursen, förstod hon inte alls, inte ens när jag visade med hela handen. Jag fick springa i väg en bit för att hon skulle resa sig. Ja hon satt liksom fast i ridhusbotten, för det behövdes 2 inkallningar på inkallningen och hopp över hinder. Apporten var för tjock, så den ville hon inte ens titta på. Efter tävlingen packade vi ihop, för Mats har varit förkyld ett par veckor, och var helt igenomkyld som suttit stilla i ridhuset i 5 timmar. Gissa om jag blev förvånad när Åsa, som hämtat protokollet vid prisutdelningen, ringde och sa att vi fått ett 3:e pris!

2011-02-19

VÄSTERNORRLANDSMÄSTAREN

2010 års Mästarhundar skulle i år få göra upp om titeln Västernorrlandsmästare i Stadshuset mitt i stan. I den eleganta Spegelsalen, där mycket historia har skrivits i Sundsvall var 77 hundar anmälda, och dubbelt så många 2-benta var med på middagen. Lisen lyckades hänga kvar en omgång, men åkte ut i andra omgången. Hundarna möts 2 och 2, där 1 går vidare tills bara Mästaren kvarstår som vinnare. Lokalen var ett otroligt lyft från fjolårets dammiga boulehall, och alla trivdes i den eleganta spegelsalen.

Jag hade alla 3 hundarna med mig, men Saga tillbringade dagen tillsammans med mormor Gullan. De satt på första parkett, så som det anstår hedersmedlemmarna i klubben.

Saga tillsammans med klubbens hedersmedlemmar på första parkett!

Lisen och jag på catwalken!

Lisen granskas av domaren Hans Rosenberg

 

Vi får vara med en 2:a omgång

Messi var förstås också med!

Vackra rosetter i årets 20-års jubileum av Västernorrlandsmästaren

Messi kollar in Lisens fina rosett

Åsa med bordsällskap, de ser ut att ha riktigt kul!

Undrar vad de pratar om?

Lena och Johan är också med.

2011-02-17

Idag var Lisen på ultraljud, det var tyvärr inga valpar i hennes lilla mage den här gången heller. Det är väldigt ledsamt, men det är väl bara att acceptera att hon inte kan få några valpar.

2011-02-15

-15 grader, när Messi och jag åkte för att träna utställning INOMHUS! Härligt, att vi kunde få vara och träna lite inomhus, vi var 4 stycken med unghundar som behövde träna lite inför utställningssäsongen. För Messi och hans coton kompis Lady är det utställningsdebut den 27 februari i Timrå ridhus. Så nog behöver vi träna lite. Messi skötte sig jättebra, det är att stå stilla en längre stund som är svårt, antingen vill han sätta sig eller se sig omkring. Men han bryr sig inte mycket om andra hundar när vi är inomhus och tränar, och inte att de är stora och svarta som Flaten Simon heller, och Kelpietjejen Selma var det trevligt att hälsa på. Ska bli spännande att se hur han reagerar när det blir så mycket hundar som det är på utställning. Han var ju bara liten valp, 3,5 månader när vi var i Lilleström med Lisen på utställning. På bordet funkar det utmärkt, bryr sig inte om vem som tar i honom, Messi älskar alla människor och låter sig gärna handskas med. Vi hann träna lite stanna kvar och inkallning också, och lite bus förstås, nu när det är så kallt så man inte ens kan gå på promenad, - 18 grader kallt när vi for hem igen, brrrr.

2011-02-11

SNÖSTORM!

Idag skiner solen igen och det är -9 grader, men igår var det snöstorm, och det blev värre och värre under dagen. När vi hade skjutsat John till tåget, åkte vi upp med hundarna till Norra. Vi tog oss från parkeringen till lekparken, vi vände där lyktorna tog slut. Efter bara 5-10 minuter hade våra fotspår sopats igen av blåst och snö. Vi var garanterat ensamma på Norra, lite galet var det allt att åka dit för vi höll knappt på och ta oss uppför backen hem till våran väg. Saga och Lisen var föga imponerad av promenaden, men Messi tyckte det var kul! Han brukar ge sig iväg som en avlöning när vi släpper honom på Norra, men i går kväll höll sig t o m Messi i närheten av oss, men det var fullt ös runt oss i alla snödrivor, vilket energiknippe!

2011-02-09

Ikväll började Messi en unghunds- och slyngelkurs på Hundens Hus. Himla bra namn på kursen. slyngelkurs! För det är precis vad Messi är just nu, en riktigt liten slyngel, ena stunden så go och kramig och nästa sekund är han bara kung över allt, helt utan självbevarelsedrift ger han sig iväg i skogen. Vi tränar massor med budföring och inkallning, och det fungerar jättebra... tills det dyker upp ett spännande spår i skogen! Ja det är väl bara att träna vidare...man kan väl inte vara slyngel hela sitt liv? Vi tränade vidare på kontakt övningar som vi började på när vi var på valpkurs. Vi tränade även att gå i koppel med störning, och belönade när hundarna tog kontakt. Det var mycket störning, och Messi är som sagt intresserad av att spåra, vi kanske ska gå en spårkurs i sommar. Lilla Lady Gaga var också med på kursen, och det var extra kul tyckte Messi!

2011-02-06

Messi fyller 6 månader i dag!

Vi har varit på en långpromenad i skogen i det vackra vintervädret, sol och -2 grader!

2011-02-02

Lycka är att vara 2!

Äntligen lite sol så hundarna kunde stanna ute och leka en stund i trädgården. Det har varit en lång kall och mörk vinter med massor av snö. Så det känns extra härligt med en solig dag, även om det blir en massa is när det töar.

Messi är lika busig som han ser ut!

2011-01-24

Nu har vi varit och parat Lisen en tredje gång hos en av Livs hanar Gucci of the Swift Coton, Ginilles Kennel i Norge. Det blev kärlek vid första ögonkastet här med, så jag hoppas verkligen att det är 3:e gången gillt nu, eller att alla goda ting är 3, som Liv sa. Det har varit en spännande resa över fjället mitt i vintern. När vi startade i Sundsvall på onsdag morgon var det bara - 5 grader, men redan i Töva var det 10 grader kallt, och det blev kallare ju längre in i landet vi kom. Som kallast -24 grader, men med strålande sol hela dagen, så landskapet låg i en otroligt vacker vinterskrud.

Synd att det var så kallt så man inte kunde vara ute i det vackra landskapet.

Några mil efter Särna såg vi en varg springa över vägen! Det var första gången vi såg en livs levande varg i skogen. Den var stor och mörk, med en yvig svans. Klockan var ett på dagen, så man inte beredd att se en varg. Vi hann se en orre mitt på vägen också, och 3 älgar, som tur var stod de på sidan av vägen.

Parningen gick bra, så på fredag förmiddag, efter en kort visit hos Liv och alla hennes hundar bar det iväg hem över fjället igen. Även om vägarna över fjället är smala och isiga, känns det ändå bättre att åka på dem, än de stora riksvägarna som är så trafikerade. Lite pirrigt var det, när det började snöa när vi var mitt på fjället, några mil före Sveg. Där är det några mil som saknar mobiltäckning, och snön smetade ut konturerna på vägen så allt blir liksom helt vitt.

Lisen hälsar på en av Livs Bolognese valpar som var 7 veckor gammal, liten och tuff!

Nu blir det ultraljud om några veckor, och till dess är det bara att hålla tummarna.

2011-01-17

Även om vintern är lång, mörk och kall, så finns det en del ljusa dagar med, när man kan ta en riktigt härlig promenad med sina hundar. Här är Lisen, Messi och Mats i Bergafjärden. Vi vet inte om vi går på land eller hav, men skoterspåren höll.

Vilket håll ska vi gå?

Messi räds inte att göra nya stigar i snön!