Startsida Kennel Våra hundar  Höjdpunkter Valpar Dagbok Rasstandard Länkar Gästbok
A-kullen B-kullen              

Ann-Charlotte Eriksson

Mats-Olof Eriksson

mail: gronangen2@gmail.com

phone: 0703287024
            0705877252

 

 

Vi är medlemmar i
Svenska Kennelklubben
Västernorrlands Kennelklubb
Coton De Tuléar Club
Svenska Brukshundklubben
Njurunda Brukshundklubb
Matfors Brukshundklubb

Ann-Charlotte har genomfört Svenska Kennelubbens uppfödarutbildning och Grundkurs för Avelsfunktionärer och Ordförandekurs, samt genomfört många kurser tillsammans med hundarna, och många utbildningsdagar om hundens mentalitet, träning och anatomi mm. Ann-Charlotte är utbildad ringsekreterare i SKK.

Vi är engagerade i Västernorrlands Kennelklubb och Svenska Agilityklubben/Sagik Mitt.

 

 

 

Vår familj har ägt trav- och ridhästar i 25 år, och en massa katter förstås. Vi har  bott på landet i 19 år. Nu är vi hundägare istället. Vi har 4 underbara tikar och en hane av rasen Coton De Tuléar.

Vi köpte vår första Coton De Tuléar 2005 från en kennel i Stockholm. 2007 köpte vi vår andra tik från en kennel i Tromsö, Norge. Vår tredje Coton är vår första hane, Messi från Barcelona, Spanien. Vår framtidshopp kommer från Kennel Du Haut Marais från Frankrike. Jadore Dior Du Haut Marias blir förhoppningsvis vår första Mamma till våra valpar.  Familjen är viktigast för Cotten, och den är en trogen följeslagare var du än går. Jag tränar lydnad, rallylydnad och freestyle med våra hundar, och besöker gärna hundutställningar. Jag utbildar våra hundar på de olika hundkurser som finns inom vårt distrikt. Tävlar gör jag för hemmaklubben Njurunda Brukshundklubb.

Då vår tik Mayaroz Marguerite De Navarre (Lisen) har visat sig vara en sådan vacker och underbar hund, med en oerhört fin fysik och samarbetsvilja, har vi beslutat oss för att börja med uppfödning i mindre skala. Vi skaffade oss kennelnamnet Chacotte´s Kennel sommaren 2009. Vi hoppas kunna bidra med vackra, friska och sunda Cotoner, så att fler får möjligheten att leva med denna underbara lilla hundras.

 

  Totalt antal besökare sedan 2008-11-11